Cum se prepara salata Cobb?

Despre salata Cobb se spune ca a fost  inventata in anii ’30 de Robert Howard Cobb, un proprietar de restaurant.

Intr-o seara, facandu-i-se foame, Cobb a incropit o salata din resturile ramase in bucatarie, la care a adaugat  bacon si dressing frantuzesc.

De atunci, salata este apreciata peste tot in lume. Iata cum se face salata Cobb:

Ingrediente:

- salate diverse

- o rosie

- 125g piept de pui

- 100g bacon

- un ou fiert

- un avocado

- 200g branza Roquefort

- 2 cepe verzi

- dressing

Cum se prepara?

##STEP##

La aceasta salata se folosesc de obicei mai multe tipuri de salata: Romaine, Iceberg, andiva sau salata creata dar nu este o regula; se poate folosi price tip de salata care se taie in fasii mai mici si se pune intr-un bol mai adanc. ##END STEP##

##STEP##

Se ia o rosie si se taie pe jumatate si i se scot semintele,  iar una dintre jumatati se taie cubulete si apoi rosia se asaza pe patul de salata ca intr-o coloana. ##END STEP##

##STEP##

Alaturi de rosii, se pune cam 125 g de piept de pui fript la gratar si taiat cubulete, iar pe partea cealalta a rosiilor se pune bacon taiat bucatele. ##END STEP##

##STEP##

Langa bacon se asaza un ou fiert tare taiat bucati iar langa bucatelele de pui se pune un avocado taiat bucati. ##END STEP##

##STEP##

Si de-o parte si de alta se pun bucatele de branza Roquefort. Se iau 2 fire de ceapa verde si se marunteste iar api se presara peste intreaga salata dupa care se pune un dressing care sa se potriveasca la branza cu mucegai. ##END STEP##