Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Din aceasta ultima categorie, iti prezentam astazi o reteta de macrou marinat in propria bucatarie. Dupa preparare, pestele poate fi consumat simplu sau in diverse salate calde/reci. Enjoy!
Macrou marinat. Ingrediente:
- o jumatate de kilogram de macrou eviscerat(2 pesti );
- un litru de apa fiarta;
- 2 linguri de otet;
- 4 linguri de sare(5 linguri, daca preferi pestele mai sarat);
- o lingura de zahar;
- 5 frunze de dafin;
- o lingura de coriandru;
- o lingura de boabe de piper negru;
Macrou marinat. Mod de preparare:
- toarna apa fiarta, sarea si zaharul intr-un castron suficient de mare;
- adauga deasupra boabele de coriandru, boabele de piper, otetul si frunzele de dafin;
- amesteca pana se dizolva sarea si zaharul;
- lasa apa sa se raceasca;
- pune macroul eviscerat si spalat intr-un borcan/alt recipient potrivit;
- toarna deasupra marinada cat sa astupi pestele;
- pune capac/folie alimentara borcanului si lasa macroul la marinat pentru 5 zile;
- spala pestele inainte de consum.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari macrou la borcan