Cum sa prepari PASTRAV pe pat de legume cu VIN ALB

Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat sau pentru ocazii in care ai invitati speciali. E usor de preparat, iar gustul de exceptie e garantat.

Ingrediente:

- 4 pastravi;

- 2 morcovi:

- 2 lamai;

- 3 cepe uscate sau 2-3 legaturi ceapa verde;

- 600 mililitri de vin alb sec;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust;

- condimente pentru peste;

- rosii cherry;

- cativa catei de usturoi.

Mod de preparare:

- cresteaza pastravii pe ambele parti, dar nu tare sa se ajunga la os.

- sareaza pestele si condimenteaza-l peste tot.

- unge o tava cu ulei, pune ceapa taiata rondele sau ceapa verde.

- apoi, peste ceapa pune morcovul taiat rondele si felii de lamaie.

- aseaza pestele peste legume, stoarce o lamaie peste el si pune in tava si cativa catei de usturoi in coaja lor ( putin striviti ).

- pune rosiile cherry langa peste.

- introdu tava la cuptor pentru 20 de minute la foc minim.

- dupa cele 20 de minute se adauga vinul alb sec si se mai lasa la cuptor aproximativ 25-30 de minute la 170 de grade.

Asta e tot! Pofta buna