Pentru stiuca la cuptor se folosesc aceleasi ingrediente ca la reteta stiuca fiarta si umpluta cu garnitura de legume.
Ingrediente:
- O stiuca de 1 kg,
- felie de paine,
- 1 lingura de lapte,
- 1/2 ceasca ulei,
- 2 oua,
- foi de patrunjel,
- condimente: sare, piper.
- 1 morcov, 1 ceapa, 4 cartofi mijlocii,
- 2 l apa, 2 linguri de unt.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga. ##END STEP##
##STEP##
Cine este indemanatic face o simpla incizie pe burta, apoi cu ajutorul unui cutit mic si nu prea taios, incepe sa desfaca pielea, astfel incat la sfarsit pielea ramane prinsa numai de cap. ##END STEP##
##STEP##
Se poate insa taia de la inceput capul, apoi se desprinde pielea la gat si se scoate de pe peste ca o manusa intoarsa pe dos. Se spala, se freaca cu putina sare si se lasa la o parte. ##END STEP##
##STEP##
Se desface carnea de pe oase, se trece prin masina de tocat, impreuna cu miezul de la o felie de paine muiat in lapte si stors. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca totul bine cu ulei, se adauga ouale, patrunjel tocat, piper si putina sare. ##END STEP##
##STEP##
Se umple pielea de stiuca bine stoarsa de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se da forma pestelui, se coase pe unde s-a umplut si se asaza la loc. ##END STEP##
##STEP##
Se pune intr-o cratita lunga la fiert, cu apa si sare, zavat si cartofi si toate oasele care s-au scos din peste. Se lasa sa fiarba. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza in farfurie si se toarna deasupra putina zeama strecurata. ##END STEP##
##STEP##
Imprejur se pun cartofii si morcovii fierti. Dupa ce se umple, se pune untul intr-o cratita lunga, se asaza pestele si se da la cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Se unge din cand in cand cu untul din cratita. Se serveste calda, cu lamaie. ##END STEP##