Stiuca umpluta la cuptor

Pentru stiuca la cuptor se folosesc aceleasi ingrediente ca la reteta stiuca fiarta si umpluta cu garnitura de legume.

Ingrediente:

- O stiuca de 1 kg,

-  felie de paine,

- 1 lingura de lapte,

- 1/2 ceasca ulei,

- 2 oua,

- foi de patrunjel,

- condimente: sare, piper.

- 1 morcov, 1 ceapa, 4 cartofi mijlocii,

- 2 l apa, 2 linguri de unt.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga. ##END STEP##

##STEP##

Cine este indemanatic face o simpla incizie pe burta, apoi cu ajutorul unui cutit mic si nu prea taios, incepe sa desfaca pielea, astfel incat la sfarsit pielea ramane prinsa numai de cap. ##END STEP##

##STEP##

Se poate insa taia de la inceput capul, apoi se desprinde pielea la gat si se scoate de pe peste ca o manusa intoarsa pe dos. Se spala, se freaca cu putina sare si se lasa la o parte. ##END STEP##

##STEP##

Se desface carnea de pe oase, se trece prin masina de tocat, impreuna cu miezul de la o felie de paine muiat in lapte si stors. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca totul bine cu ulei, se adauga ouale, patrunjel tocat, piper si putina sare. ##END STEP##

##STEP##

Se umple pielea de stiuca bine stoarsa de apa. ##END STEP##

##STEP##

Se da forma pestelui, se coase pe unde s-a umplut si se asaza la loc. ##END STEP##

##STEP##

Se pune intr-o cratita lunga la fiert, cu apa si sare, zavat si cartofi si toate oasele care s-au scos din peste. Se lasa sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza in farfurie si se toarna deasupra putina zeama strecurata. ##END STEP##

##STEP##

Imprejur se pun cartofii si morcovii fierti. Dupa ce se umple, se pune untul intr-o cratita lunga, se asaza pestele si se da la cuptor. ##END STEP##

##STEP##

Se unge din cand in cand cu untul din cratita. Se serveste calda, cu lamaie. ##END STEP##