Peste umplut la cuptor

O reteta hranitoare pe baza de peste este salaul la cuptor umplut cu stiuca si alte ingrediente hranitoare.

Aceasta reteta poate fi preparata dintr-un singur soi de peste sau in combinatie cu alt peste mai mic, care serveste ca ingredient de umplutura.

Ingrediente:

- 1 salau de 1 kg,

- 1 stiuca de 500 g,

- o felie de paine,

- 2 galbenusuri,

- 1 ceapa mica,

- 2 linguri de unt,

- 1 ceasca de vin alb,

- sare, piper,

- 1 lingura de patrunjel,

- 100 g ciuperci (facultativ).

##STEP##

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata pestii de solzi, branhii si intestine . Se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se alege un peste mai mic de vreo ½ kg salau sau stiuca, se curata, se scoate de crud de pe oase, se indeparteaza pielea. ##END STEP##

##STEP##

Se toaca, impreuna cu miezul de la o felie, subtire de paine, inmuiat in lapte si stoarsa bine. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga galbenusurile, ceapa taiata marunt si prajita putin in unt, patrunjel taiat fin, sare, piper si cateva ciuperci tocate si inabusite in unt. ##END STEP##

##STEP##

Se umple pestele pe la burta, se coase cu 2-3 impunsaturi. ##END STEP##

##STEP##

Se fac pe spate cateva crestaturi de ½ cm adancime, la distante de 2-3 cm unele de altele. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o cratita lunga si se unge bine cu unt. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga o ceasca de vin alb si 2 cesti de zeama in care au fiert oasele pestelui ce a servit la umplutura. ##END STEP##

##STEP##

Se da la cuptor, unde se tine vreo ora si se uda mereu cu zeama din cratita. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste cu un sos de vin cu ciuperci. Inainte de a servi, se scot atele cu care a fost cusut. ##END STEP##

Daca doriti, in loc de salau si stiuca, puteti folosi avat, pastrav, crap sau somn. Aceasta reteta delicioasa poate fi inclusa in orice meniu festiv, intr-o zi de sarbatoare (Florii), o zi de nastere, un botez, o nunta sau de Revelion.