Pastruga rasol

Pastruga rasol

Pastruga este un sturion de dimensiuni medii care traieste in Marea Neagra, in Marea Caspica si in Marea Azov.

Acest peste marin migrator cantareste de regula intre 10 si 15 kilograme, iar in perioada in care
isi depune icrele, pastruga poate fi pescuita din Dunare sau din raurile mai mari (Prut, Siret, Tisa).

Ca si preparat culinar, noi va propunem pastruga rasol asezonata cu cartofi natur.

Ingrediente:

- 1,5 kg pastruga,

- 1 ceapa,

- 1 morcov,

- 1 patrunjel,

- o frunza de dafin,

- 6 cartofi,

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Pastruga se curata, se spala si  se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa timp de o jumatate de ora in repaus. ##END STEP##

##STEP##

Se pun la fiert in apa cu sare, ceapa, zarzavatul de supa si frunza de dafin. ##END STEP##

##STEP##

Cand zarzavatul este fiert, se pune nisetrul si cartofii curatati. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba jumatate de ora, la foc mic. ##END STEP##

##STEP##

Se tine sa se raceasca in lichidul de fierbere. ##END STEP##

Pestele se taie mult mai usor felii, cand este rece.

Mod de prezentare si servire:

Se aseaza pe farfurie, cu cartofii fierti imprejur si frunza de salata verde, felii de rosii sau ridichi de luna.

Se serveste cu sos de maioneza.