Morun rasol

Morun rasol

Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.

Acesta este apreciat atat pentru carnea sa gustoasa, dar mai ales pentru icrele sale din care se obtine caviar.

Ingrediente:

- 1,5 kg morun,

- 1 ceapa,

- 1 morcov,

- 1 patrunjel,

- o frunza de dafin,

- 6 cartofi,

-  sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata bucatile de morun, se spala bine cu apa rece si se lasa cu sare timp de jumatate de ora.##END STEP##

##STEP##

Se pun la fiert in apa cu sare, ceapa, zarzavatul de supa si fruna de dafin. ##END STEP##

##STEP##

Cand zarzavatul este fiert se pune nisetrul si cartofii curatati. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba jumatate de ora, la foc mic. ##END STEP##

##STEP##

Se tine sa se raceasca in apa lui. ##END STEP##

##STEP##

Pestele se taie mult mai usor felii, cand este rece. Se aseaza pe farfurie, cu cartofii fierti  imprejur si frunza de salata verde, felii de rosii sau ridichi de luna. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste cu sos de maioneza. ##END STEP##

Similar se prepara si pastruga rasol, un peste de marime medie din clasa sturionilor.