Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.
Acesta este apreciat atat pentru carnea sa gustoasa, dar mai ales pentru icrele sale din care se obtine caviar.
Ingrediente:
- 1,5 kg morun,
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1 patrunjel,
- o frunza de dafin,
- 6 cartofi,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata bucatile de morun, se spala bine cu apa rece si se lasa cu sare timp de jumatate de ora.##END STEP##
##STEP##
Se pun la fiert in apa cu sare, ceapa, zarzavatul de supa si fruna de dafin. ##END STEP##
##STEP##
Cand zarzavatul este fiert se pune nisetrul si cartofii curatati. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba jumatate de ora, la foc mic. ##END STEP##
##STEP##
Se tine sa se raceasca in apa lui. ##END STEP##
##STEP##
Pestele se taie mult mai usor felii, cand este rece. Se aseaza pe farfurie, cu cartofii fierti imprejur si frunza de salata verde, felii de rosii sau ridichi de luna. ##END STEP##
##STEP##
Se serveste cu sos de maioneza. ##END STEP##
Similar se prepara si pastruga rasol, un peste de marime medie din clasa sturionilor.