Crap umplut cu ciuperci

Pentru reteta de crap umplut cu ciuperci sau alte ingrediente (orez, diverse legume) se alege un peste proaspat, suficient de mare incat sa nu indesati in interiorul lui umplutura.

Ingrediente:

-1 crap de 2 kg

- 2-3 cepe

- 2 felii de paine

- 150 g ciuperci, 1 ou

- pesmet

- 1 ou

- 3 linguri de unt

- un pahar vin

- sare, piper

- patrunjel verde.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata crapul si se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se prepara umplutura dintr-o ceapa taiata fin si inabusita usor in tigaie, miez de franzela muiat in lapte sau apa si stors, piper, patrunjel verde, usturoi tocat, putin pesmet si cateva ciuperci feliate calite in putin unt. ##END STEP##

##STEP##

Aceasta combinatie se amesteca cu galbenusul. ##END STEP##

##STEP##

Se umple pestele, se coase si se asaza in tava cu unt, putina sare, apa si vin. ##END STEP##

##STEP##

Se rumeneste la cuptor, iar din cand in cand se unge pestele cu zeama din tava. ##END STEP##

##STEP##

Se tine aproximativ o ora la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste cu un sos de unt. ##END STEP##