Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de usturoi si mamaliga, dupa preferinte.
Ingrediente:
- 1 crap de 1 kg,
- 100 g ulei,
- 2 linguri de faina,
- sare,
- patrunjel verde,
- cateva felii de lamaie.
Mod de preparare
##STEP##
Se curata pestele, se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. ##END STEP##
##STEP##
Se pune uleiul sa se incinga. ##END STEP##
##STEP##
Se usuca pestele cu o carpa, se da prin faina si se prajeste pe ambele parti in uleiul fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Se serveste cald, este bun insa si rece. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pe o farfurie lunga, iar imprejur se pun frunze de patrunjel pentru decor. ##END STEP##
##STEP##
Se poate praji si in pesmet; in acest caz se da prin faina, se inmoaie in ou si in pesmet inainte de a se praji sau se inlocuieste faina cu pesmetul.