Crap prajitt

Crap prajitt

Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de usturoi si mamaliga, dupa preferinte.

Ingrediente:

- 1 crap de 1 kg,

- 100 g ulei,

- 2 linguri de faina,

- sare,

- patrunjel verde,

- cateva felii de lamaie.

Mod de preparare

##STEP##

Se curata pestele, se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se pune uleiul sa se incinga. ##END STEP##

##STEP##

Se usuca pestele cu o carpa, se da prin faina si se prajeste pe ambele parti in uleiul fierbinte. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste cald, este bun insa si rece. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pe o farfurie lunga, iar imprejur se pun frunze de patrunjel pentru decor. ##END STEP##

##STEP##

Se poate praji si in pesmet; in acest caz se da prin faina, se inmoaie in ou si in pesmet inainte de a se praji sau se inlocuieste faina cu pesmetul.