Crap pe varza la cuptor

O reteta traditionala din Delta Dunarii ce se preteaza cu mamaliga este crapul la cuptor pe varza.

Ingrediente:

- 1 crap de 1 kg

- 1 varza mijlocie

- 1 lingura untura sau ulei

- 5-6 linguri bulion de rosii

- sare, piper

-  2 foi de dafin

- ulei

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata crapul, se cresteaza pe spate si se da sare. Se taie marunt o varza mijlocie si se inabusa cu o lingura. ##END STEP##

##STEP##

Se ia varza se taie marunt si se inabusa. ##END STEP##

##STEP##

Se caleste putina ceapa, se pune la varza bulion din rosii, se condimenteaza varza cu piper, sare dupa gust, foi dafin, se ia un crap de circa 2-3 kg se curata se spala si se portioneaza si se pune intr-o baie de ulei incins pana prinde o crusta aurie dupa care se scoate din baia de ulei. ##END STEP##

##STEP##

O parte din varza circa 70%, pregatita se intinde pe o tava de cuptor, se asaza bucatile de crap peste varza dupa care varza ramasa se pune peste bucatile de crap. ##END STEP##

##STEP##

Se pune cate o felie de rosie peste patul de varza deasupra dupa care se baga la cuptor circa 30 minute si pofta buna. ##END STEP##