Pentru cei care vor sa manance sanatos si nu suporta prajelile din motive de sanatate, o solutie rapida de preparare a crapului este cea la gratar.
Ingrediente pentru reteta de crap la gratar:
- 3 pesti micuti (fiecare sa cantareasca maxim 500 grame),
- 2 linguri ulei
- legume
- patrunjel verde
Mod de preparare:
##STEP##
Pestii se curata de solzi, se fac crestaturi de ½ centimetru adancime, in lat, pe ambele parti la distanta de 2-3 cm, se sareaza si se lasa astfel un sfert de ora. ##END STEP##
##STEP##
Se ung bine cu ulei si se pun pe gratar, la foc potrivit. ##END STEP##
##STEP##
Pestii se tin pe foc cam ½ de ora, intorcandu-i cu grija pe o parte si pe alta si ungandu-i cu ulei. ##END STEP##
Crapul fript la gratar poate fi asezonat cu garnitura de legume obtinute de asemenea la gratar sau cu pilaf de orez si cu patrunjel tocat.