Preparat la cuptor impreuna cu ulei si condimente, crapul este un peste gustos de apa dulce care poate fi servit simplu sau impreuna cu o garnitura de legume sau orez.
Pentru crapul fript a la grec este nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 1 crap de 1,5 kg
- ½ ceasca de ulei
- sare, piper
- foi de dafin
- 1 pahar mic de vin alb
- 5-6 catei de usturoi
- 150 grame suc de rosii
- lamaie
- patrunjel verde.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata crapul, se spala si se despica in lungime fara a separa insa bucata de sus de cea de jos. ##END STEP##
##STEP##
Se sareaza. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o tava incapatoare de peste, cu partea din afara in sus. ##END STEP##
##STEP##
Separat, se incinge ½ ceasca de ulei si cand incepe sa sfaraie, se toarna deasupra pestelui. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga vin, usturoi pisat, foi de dafin, 7-8 boabe de piper si rosii. ##END STEP##
##STEP##
Se introduce tava in cuptor avand grija sa ungem din cand in cand pestele cu uleiul din tava. ##END STEP##
##STEP##
Cand este frumos rumenit, se asaza in farfurie si se serveste racorit, cu zeama de lamaie si patrunjel verde, usor rumenit in ulei. ##END STEP##
##STEP##
Puteti adauga la portia de peste si cateva legume mexicane, cartofi natur sau 2-3 linguri de orez pe post de garnitura. ##END STEP##