Crap fript a la grec

Preparat la cuptor impreuna cu ulei si condimente, crapul este un peste gustos de apa dulce care poate fi servit simplu sau impreuna cu o garnitura de legume sau orez.

Pentru crapul fript a la grec este nevoie de urmatoarele ingrediente :

- 1 crap de 1,5 kg

- ½ ceasca de ulei

- sare, piper

- foi de dafin

- 1 pahar mic de vin alb

- 5-6 catei de usturoi

- 150 grame suc de rosii

- lamaie

- patrunjel verde.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata crapul, se spala si se despica in lungime fara a separa insa bucata de sus de cea de jos. ##END STEP##

##STEP##

Se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o tava incapatoare de peste, cu partea din afara in sus. ##END STEP##

##STEP##

Separat, se incinge ½ ceasca de ulei si cand incepe sa sfaraie, se toarna deasupra pestelui. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga vin, usturoi pisat, foi de dafin, 7-8 boabe de piper si rosii. ##END STEP##

##STEP##

Se introduce tava in cuptor avand grija sa ungem din cand in cand pestele cu uleiul din tava. ##END STEP##

##STEP##

Cand este frumos rumenit, se asaza in farfurie si se serveste racorit, cu zeama de lamaie si patrunjel verde, usor rumenit in ulei. ##END STEP##

##STEP##

Puteti adauga la portia de peste si cateva legume mexicane, cartofi natur sau 2-3 linguri de orez pe post de garnitura. ##END STEP##