Pentru reteta de cega prajita la tigaie sau ceaun cea mai mare provocare este desprinderea solzilor.
O data acest procedeu finalizat, prepararea pestelui dureaza doar cateva minute.
Ingrediente:
- 1,500 kg cega,
- 100 g ulei sau unt,
- 2 linguri de faina,
- sare,
- lamaie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata o cega frumoasa de partile necomestibile (intestine si branhii). ##END STEP##
##STEP##
Ca sa se desprinda solzii usor, se opareste cega cu apa clocotita si cu un cutit. Se rad solzii de la coada spre cap pana ramane pielea neteda. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o tava cu o lingura de unt. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu unt si pe deasupra si se prajeste, la foc mijlociu. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste cu lamaie si garnitura de cartofi natur sau cu mujdei de usturoi si mamaliga, dupa preferinte.