Cega prajita

Pentru reteta de cega prajita la tigaie sau ceaun cea mai mare provocare este desprinderea solzilor.

O data acest procedeu finalizat, prepararea pestelui dureaza doar cateva minute.

Ingrediente:

- 1,500 kg cega,

- 100 g ulei sau unt,

- 2 linguri de faina,

- sare,

- lamaie.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata o cega frumoasa de partile necomestibile (intestine si branhii). ##END STEP##

##STEP##

Ca sa se desprinda solzii usor, se opareste cega cu apa clocotita si cu un cutit. Se rad solzii de la coada spre cap pana ramane pielea neteda. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o tava cu o lingura de unt. ##END STEP##

##STEP##

Se unge cu unt si pe deasupra  si se prajeste, la foc mijlociu. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cu lamaie si garnitura de cartofi natur sau cu mujdei de usturoi si mamaliga, dupa preferinte.