Calcan la cuptor cu smantana

Calcan la cuptor cu smantana

Calcanul este deosebit de gustos atunci cand este pregatit in cuptor, dar nu tebuie tinut prea mult deoarece carnea se poate faramita la servire.

Ingrediente:

- 1,5 kg calcan,

- 3 linguri unt,

- 1/2 lingura de faina,

- 200 g smantana,

- condimente: sare, piper.

Mod de pregatire:

##STEP##

Se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistenta la foc. ##END STEP##

##STEP##

Se sareaza calcanul cat trebuie, se asaza in farfurie cu partea alba in sus. Se stropeste bine cu unt. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera cu un capac sau, daca lipseste, cu o coala de hartie alba mai tare, de marimea farfuriei. ##END STEP##

##STEP##

Se da la cuptor la foc mijlociu, se tine aproximativ o ora. Se unge din timp in timp cu untul din farfurie. ##END STEP##

##STEP##

Se incearca cu o scobitoare, ca si calcanul fiert, si cand este gata, se scoate din cuptor si se curata de piele. ##END STEP##

##STEP##

Separat se incalzeste o jumatate lingura de unt. ##END STEP##

##STEP##

Cand este fierbinte se pune tot atata faina si se amesteca fara a lasa sa se ingalbeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga smantana, turnata cate o lingurita, si se amesteca mereu. Se adauga sare si piper. Se tine la cald, intr-un vas cu apa fierbinte. ##END STEP##

Mod de servire:

Cu 10 minute inainte de a servi, se toarna sosul in farfurie peste calcan. Se serveste foarte fierbinte.

Dificultate: medie