Fie ca sunteti adeptii macaroanelor sau va dati in vant dupa spaghete, o reteta satioasa si usor de preparat este budinca de peste cu paste si sos alb.
Pentru acest preparat care nu necesita o abilitate speciala de bucatar, aveti libertatea sa alegeti orice tip de peste fiert, inclusiv resturi de peste ramase de la masa.
Budinca de peste cu paste si sos alb este o reteta satioasa si gustoasa.
Ingrediente:
- 500 g peste,
- 300 g paste,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de unt,
- 2 cesti lapte,
- o lingura de branza rasa,
- un ou
- unt proaspat cat o nuca.
Mod de preparare:
##STEP##
Se scot oasele si pielea de la pestele fiert ales de dvs. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb pastele in apa cu sare. ##END STEP##
##STEP##
Se face un rantas din faina si unt. Se stinge cu lapte sau cu zeama in care a fiert pestele. Se lasa cateva minute sa fiarba. ##END STEP##
##STEP##
Intr-o farfurie rezistenta la foc se pun cateva lingurite de sos. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza apoi bucatile de peste si din nou cateva lingurite de sos. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se intind pastele bine scurse, se toarna restul de sos, se presara branza rasa, cateva bucatele de unt si un ou batut. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor si se lasa aproximativ 30 de minute la foc mediu, pana se rumeneste uniform deasupra. ##END STEP##
Mod de servire:
Budinca de peste cu paste si sos alb poate fi servita la cina ca atare sau cu una-doua linguri de smantana.
Grad de dificultate: redus.