Budinca de peste cu paste si sos alb

Fie ca sunteti adeptii macaroanelor sau va dati in vant dupa spaghete, o reteta satioasa si usor de preparat este budinca de peste cu paste si sos alb.

Pentru acest preparat care nu necesita o abilitate speciala de bucatar, aveti libertatea sa alegeti orice tip de peste fiert, inclusiv resturi de peste ramase de la masa.

Budinca de peste cu paste si sos alb este o reteta satioasa si gustoasa.

Ingrediente:

- 500 g peste,

- 300 g paste,

- 1/2 lingura de faina,

- o lingura de unt,

- 2 cesti lapte,

- o lingura de branza rasa,

- un ou

- unt proaspat cat o nuca.

Mod de preparare:

##STEP##

Se scot oasele si pielea de la pestele fiert ales de dvs. ##END STEP##

##STEP##

Se fierb pastele in apa cu sare. ##END STEP##

##STEP##

Se face un rantas din faina si unt. Se stinge cu lapte sau cu zeama in care a fiert pestele. Se lasa cateva minute sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Intr-o farfurie rezistenta la foc se pun cateva lingurite de sos. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza apoi bucatile de peste si din nou cateva lingurite de sos. ##END STEP##

##STEP##

Deasupra se intind pastele bine scurse, se toarna restul de sos, se presara branza rasa, cateva bucatele de unt si un ou batut. ##END STEP##

##STEP##

Se da la cuptor si se lasa aproximativ 30 de minute la foc mediu, pana se rumeneste uniform deasupra.  ##END STEP##

Mod de servire:

Budinca de peste cu paste si sos alb poate fi servita la cina ca atare sau cu una-doua linguri de smantana.

Grad de dificultate: redus.