Budinca de peste este un preparat gustos si hranitor care se serveste la cina. Pentru aceasta reteta rapida puteti folosi stiuca sau salau.
Ingrediente:
- 1 kg peste,
- 2 linguri de unt proaspat,
- 2 chifle,
- o ceapa mica,
- 4 oua,
- condimente: sare, piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata si se spala pestele. ##END STEP##
##STEP##
Se scot cu grija oasele si se toaca pestele marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca spuma 2 linguri de unt si se amesteca cu chiflele inmuiate in lapte si stoarse, putina ceapa tocata, ouale, pestele taiat marunt, sare, piper. ##END STEP##
##STEP##
Intr-un castron se asaza un servet in asa fel sa iasa capetele peste marginea castronului. ##END STEP##
##STEP##
Se pune compozitia de mai sus, se aduna marginile servetului, se leaga cu o sfoara, dandu-i o forma rotunda. ##END STEP##
##STEP##
Budinca se lasa pe foc sa fiarba ¾ de ora. ##END STEP##
##STEP##
Cand este gata se scoate din servet, se asaza pe farfurie si se serveste cu sos de unt. ##END STEP##