Budinca de peste

Budinca de peste este un preparat gustos si hranitor care se serveste la cina. Pentru aceasta reteta rapida puteti folosi stiuca sau salau.

Ingrediente:

- 1 kg peste,

- 2 linguri de unt proaspat,

- 2 chifle,

- o ceapa mica,

- 4 oua,

- condimente: sare, piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata si se spala pestele. ##END STEP##

##STEP##

Se scot cu grija oasele si se toaca pestele marunt. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca spuma 2 linguri de unt si se amesteca cu chiflele inmuiate in lapte si stoarse, putina ceapa tocata, ouale, pestele taiat marunt, sare, piper. ##END STEP##

##STEP##

Intr-un castron se asaza un servet in asa fel sa iasa capetele peste marginea castronului. ##END STEP##

##STEP##

Se pune compozitia de mai sus, se aduna marginile servetului, se leaga cu o sfoara, dandu-i o forma rotunda. ##END STEP##

##STEP##

Budinca se lasa pe foc sa fiarba ¾ de ora. ##END STEP##

##STEP##

Cand este gata se scoate din servet, se asaza pe farfurie si se serveste cu sos de unt. ##END STEP##