Reteta: Spaghete in forma de budinca

Spaghetele la cuptor se pot prepara asemeni unei budinci intr-o forma sau tava de cuptor impreuna cu diferite umpluturi.

Ingrediente:

- 300 g spaghete,
- 2 linguri de unt,
- o Iingura de faina,
- un ou,
- 100 g ciuperci,
- o lingura cu branza,
- sare.

Pentru aluat:

- 150 g faina,
- un galbenus,
- 50 g untura,
- 2 linguri apa,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se Imbraca o forma rezistenta la foc. ##END STEP##

##STEP##

Se opreste o parte de aluat pentru capac. Se fierb spaghetele in apa cu sare, se scurg. ##END STEP##

##STEP##

Separat se face un sos potrivit de legat, din unt, faina si o ceasca de apa, la care se adauga un ou. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca cu spaghetele si se pun ciupercile fierte sau inabusite in unt. Se potriveste de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza in forma imbracata in aluat, se acopera cu capacul de aluat, care se lipeste pe margini cu apa rece si se coc la cuptor. ##END STEP##

##STEP##

Se rastoarna si dupa dorinta se servesc cu salata verde. ##END STEP##