Spaghetele la cuptor se pot prepara asemeni unei budinci intr-o forma sau tava de cuptor impreuna cu diferite umpluturi.
Ingrediente:
- 300 g spaghete,
- 2 linguri de unt,
- o Iingura de faina,
- un ou,
- 100 g ciuperci,
- o lingura cu branza,
- sare.
Pentru aluat:
- 150 g faina,
- un galbenus,
- 50 g untura,
- 2 linguri apa,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se Imbraca o forma rezistenta la foc. ##END STEP##
##STEP##
Se opreste o parte de aluat pentru capac. Se fierb spaghetele in apa cu sare, se scurg. ##END STEP##
##STEP##
Separat se face un sos potrivit de legat, din unt, faina si o ceasca de apa, la care se adauga un ou. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu spaghetele si se pun ciupercile fierte sau inabusite in unt. Se potriveste de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza in forma imbracata in aluat, se acopera cu capacul de aluat, care se lipeste pe margini cu apa rece si se coc la cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Se rastoarna si dupa dorinta se servesc cu salata verde. ##END STEP##