Paste la cuptor cu branza

Pastele cu branza la cuptor sunt cina ideala pentru intreaga familie. Iata cum se obtin spaghetele gratinate la cuptor.

Ingrediente:

- 400 g paste,
- 100 grame branza rasa,
- 50 g unt proaspat,
- sare,
- o lingurita pesmet.

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierb 3 litri apa cu putina sare. ##END STEP##

##STEP##

Cand apa clocoteste, se da drumul in oala pastelor rupte in doua. ##END STEP##

##STEP##

Indata ce incep  sa fiarba, se lasa cateva minute pana apa da intr-un clocot, apoi pastele se dau la o parte de pe foc. ##END STEP##

##STEP##

Spaghetele nu trebuie lasate sa fiarba prea mult si nici la foc mare, deoarece se sfarama si devin cleioase. ##END STEP##

##STEP##

Se scurg bine de apa prin strecuratoarea speciala, cu gauri mari si se limpezesc cu apa rece. ##END STEP##

##STEP##

Se pun intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt. ##END STEP##

##STEP##

Se presara deasupra branza rasa amestecata cu putin pesmet si cateva bucatele de unt proaspat. ##END STEP##

##STEP##

Pastele se dau la cuptor la foc iute, se tin cateva minute, pana ce se rumenesc deasupra. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc calde, cu o lingura de smantana la portie.

Pentru aceasta reteta, puteti folosi si macaroane sau melcisori.