Pastele integrale cu legume reprezinta o masa delicioasa, satioasa si usor de preparat.
De asemenea, pastele integrale cu legume sunt extrem de bine venite in perioada postului deoarece contin o multitudine de nutrienti benefici corpului tau!
Pentru aceasta reteta sunt neceseare urmatoarele ingrediente:
- un pachet de paste integrale
- o sticla suc de rosii sau rosii pasate
- ulei de masline
- un dovlecel
- o bucata de praz mic sau jumatate dintr-un praz mai mare
- 1 morcov
- o rosie
- 1 ardei capia
- 2 ciuperci mari sau 4 medii
- 4 catei de usturoi
- condimente: sare, piper, busuioc, cimbru, oregano
- apa
Mod preparare reteta:
Mai intai intr-o oala mare se pun aproximativ doi litri de apa la fiert. Se adauga si sare in apa.
Pana cand fierbe apa se zdrobeste cu lama cutitului, dupa care se toaca marunt usturoiul si se toaca julien restul ingredientelor: morcov, ardei, praz, dovlecel, ciuperci.
Cand apa a dat in clocot se adauga pastele.
In timp ce fierb pastele, intr-o tigaie mare se pune la incins ulei de masline.
Dupa ce s-a incins uleiul se adauga mai intai usturoiul, iar dupa 20 de secunde se adauga ciupercile, prazul, morcovul, dovlecelul, rosiile taiate cubulete si ardeiul capia.
Dupa aproximativ 5 minute se adauga si sticla de suc de rosii, care se amesteca bine in tigaie.
Se adauga condimentele si se mai lasa cateva minute sa fiarba.
Daca sosul vi se pare prea gros, din apa in care au fiert pastele puteti adauga 2-3 polonice de apa.
Pentru a finaliza, se scurg pastele de apa, se pun intr-o farfurie si se adauga peste ele sosul cu legume.
Daca nu tineti post, se poate presara parmezan peste ele.
Pofta buna!