Cum se prepara cuscusul?

Cum se prepara cuscusul?

Cuscusul este un preparat berber, facut din gris si faina de grau, care se serveste in mod traditional cu carne sau tocanita de legume, insa poate fi consumat si ca atare sau ca garnitura pentru o serie de alte preparate.

Iata cum se prepara cuscusul:

Ingrediente:

- 500-750 ml de apa

- un betisor de scortisoara

- o frunza de dafin

- 1 kg de gris de grau

- o lingurita de sare

- 1 1/2 cana de faina de grau

- 250 ml de ulei vegetal

A. Prepararea cuscusului pas cu pas

##STEP##

Fierbeti apa intr-o oala pentru gatit la abur. Inainte ca cuscusul sa fie gatit la abur, adaugati betisorul de scortisoara si frunza de dafin. ##END STEP##

##STEP##

Puneti grisul intr-un bol si adaugati incet faina, sarea si o treime din apa fiarta. ##END STEP##

##STEP##

Amestecati bine ingredientele si apoi treceti compozitia printr-o sita. Aveti grija sa maruntiti cocoloasele mari de gris, care nu trec prin sita, deoarece acestea nu se vor gati uniform. ##END STEP##

##STEP##

Gatiti amestecul de gris in oala cu aburi timp de 15 minute. ##END STEP##

##STEP##

Turnati grisul gatit intr-in bol si afanati-l cu o furculita, pentru a deveni pufos. ##END STEP##

##STEP##

Adaugati uleiul si apa ramasa. Cuscusul trebuie sa aiba o textura umeda, asadar adaugati apa, daca este necesar. Amestecati bine grisul si lasati-l sa se odihneasca 10 minute. ##END STEP##

##STEP##

Gatiti grisul in oala cu aburi timp de inca 15 minute. Scoateti-l din oala si lasati-l sa se odineasca din nou. ##END STEP##

##STEP##

Tineti la abur cuscusul pentru a treia oara timp de 15 minute. Dupa aceasta etapa, cuscusul va fi gatit si pufos. ##END STEP##

Cuscusul poate fi servit ca garnitura pentru diverse preparate de pui sau alaturi de diferite feluri de mancare marocane sau arabe. Acest fel de mancare poate fi de asemenea unul vegetarian si se potriveste de minune cu vinetele.

B. Prepararea cuscusului cumparat:

- Turnati 3 cani de cuscus, intr-un strat uniform si subtire, pe fundul unui vas termorezistent mare.

- Fierbeti 4 cani si jumatate de apa.

- Adaugati sare si ulei in apa fiarta si amestecati pana cand sunt bine incorporate.

- Turnati cu grija apa fiarta in vasul termorezistent.

- Acoperiti vasul cu o pelicula de folie si asteptati 15 minute.

- Dupa 15 minute inlaturati folia si afanati cuscusul cu o furculita.