Afla cum se prepara spaghetele milaneze

Daca iti plac pastele italienesti, probeaza in propria bucatarie si aceasta reteta de spaghete milaneze cu sos de rosii.

Ingrediente:

- 400 g macaroane,

- 100 g parmezan sau svaiter,

- 100 g limba afumata,

- 100 g ciuperci,

- 25 g unt proaspat,

- sare.

Pentru sos de rosii:

- 500 g rosii,

- o lingurita zahar,

- unt proaspat (cat o nuca),

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierb 3 litri apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul spaghetelor, rupte sau nu in bucati, dupa dorinta. ##END STEP##

##STEP##

Indata ce incep din nou sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic si se tin sa clocoteasca incet. ##END STEP##

##STEP##

Se limpezesc cu apa fierbinte si se scurg. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga o lingura de unt proaspat si cateva linguri de parmezan sau svariter. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca usor cu furculita, ca sa nu se sfarame. ##END STEP##

##STEP##

Separat se taie marunt cateva felii de limba afumata si cateva ciuperci fierte. ##END STEP##

##STEP##

Se pun intr-un sos de rosii, fiecare cu putina zeama de carne. ##END STEP##

##STEP##

Se face un sos de rosii cu zahar, sare, putin unt. Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca totul cu spaghetele, se tine fierbinte pe foc, fara sa mai fiarba. ##END STEP##

Mod de servire:

Inainte de a servi, se mai adauga cateva bucatele de unt proaspat. Se serveste foarte fierbinte.