Daca iti plac pastele italienesti, probeaza in propria bucatarie si aceasta reteta de spaghete milaneze cu sos de rosii.
Ingrediente:
- 400 g macaroane,
- 100 g parmezan sau svaiter,
- 100 g limba afumata,
- 100 g ciuperci,
- 25 g unt proaspat,
- sare.
Pentru sos de rosii:
- 500 g rosii,
- o lingurita zahar,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierb 3 litri apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul spaghetelor, rupte sau nu in bucati, dupa dorinta. ##END STEP##
##STEP##
Indata ce incep din nou sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic si se tin sa clocoteasca incet. ##END STEP##
##STEP##
Se limpezesc cu apa fierbinte si se scurg. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga o lingura de unt proaspat si cateva linguri de parmezan sau svariter. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca usor cu furculita, ca sa nu se sfarame. ##END STEP##
##STEP##
Separat se taie marunt cateva felii de limba afumata si cateva ciuperci fierte. ##END STEP##
##STEP##
Se pun intr-un sos de rosii, fiecare cu putina zeama de carne. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos de rosii cu zahar, sare, putin unt. Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca totul cu spaghetele, se tine fierbinte pe foc, fara sa mai fiarba. ##END STEP##
Mod de servire:
Inainte de a servi, se mai adauga cateva bucatele de unt proaspat. Se serveste foarte fierbinte.