Pentru aceasta reteta de toamna-iarna se foloseste carne de vita macra.
Ingrediente:
- 300 grame taitei preparati in casa ori cumparati,
- 500 g carne macra,
- o ceapa mica,
- 3 linguri de unt,
- sare, piper,
- 2 linguri de pesmet.
Mod de preparare:
##STEP##
Se da carnea prin masina de tocat. Se prajeste in unt sau in untura cu o ceapa taiata marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga un praf de piper, sare si un ou. ##END STEP##
##STEP##
Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, se fierb nu prea mult, se racoresc cu apa rece, se scurg bine si se oparesc cu unt. ##END STEP##
##STEP##
Se unge forma cu unt, se presara pesmet si apoi se asaza un rand de taitei, un rand de carne si asa mai departe. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se presara pesmet si se mai pune putin unt. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor. ##END STEP##
Mod de servire:
Aceasta musaca se poate pregati la fel de bine si cu spaghete sau macaroane.