Pentru aceasta budinca de paste se pot folosi, dupa preferinta, spaghete, macaroane, fundite sau melcisori.
Ingrediente:
- 300 g paste
- 4 linguri de branza,
- 2 oua,
- o ceasca lapte sau smantana,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de pesmet.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se limpezesc cu apa fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca intr-o strachina branza de vaci amestecata cu branza de oi, sau numai branza de vaci, cu doua oua, o ceasca de lapte, o lingura de unt, sare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu pastele. Se unge o forma cu unt, se presara cu pesmet, se toarna pastele, se dau la cuptor. Se tin trei sferturi de ora. ##END STEP##
Mod de servire:
Cand sunt gata, se pun in farfurii si se consuma calde sau reci.