O reteta cu legume diverse foarte apetisanta sunt vinetele impanate
Ingrediente:
- 6 vinete potrivite,
- 4 cepe,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 1/2 telina, 1 ardei gras, 1/2 varza, 6 catei de usturoi, frunze si cozi de telina, 2 linguri de ulei.
Pentru sos:
- 2 linguri de bulion sau 300 grame rosii,
- o lingurita de faina,
- o lingura de ulei,
- o lingurita de zahar,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg vinete proaspete, mai mici. ##END STEP##
##STEP##
Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru despicaturi in lungime, fara a patrunde prea adanc. ##END STEP##
##STEP##
Se tin circa 10 minute in apa clocotita. ##END STEP##
##STEP##
Se scot, se sareaza, se asaza una langa alta pe un fund de lemn, iar deasupra se pune alt fund cu greutati pe el. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa astfel la teasc o jumatate de ora, sa se scurga si sa iasa amareala din ele. Intre timp se taie ceapa pestisori si se rumeneste in ulei. ##END STEP##
##STEP##
Se taie ca fideaua tot zarzavatul si se prajeste de asemenea in ulei. ##END STEP##
##STEP##
Cand zarzavatul s-a inmuiat, se umplu vinetele prin despicaturi, adaugand si cate un fir de usturoi, se leaga cu frunze de telina oparite si se asaza intr-o cratita. ##END STEP##
##STEP##
Daca mai ramane zarzavat, se pot umple si cativa ardei grasi, care se asaza printre vinete. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos din putin ulei, bulion sau cateva rosii date prin sita, sare, piper, o lingurita de zahar si faina. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna sosul in cratita si se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, o jumatate de ora. ##END STEP##
Mod de servire:
Mancarea de vinete impanate cu sos se serveste rece.