Pentru aceasta reteta de varza cu branza la cuptor se foloseste o varza dulce, proaspata.
Ingrediente:
- 1 kg varza,
- o lingura de faina,
- 3 linguri de untura sau unt,
- 2 linguri de branza rasa,
- o ceasca smantana,
- o lingura de pesmet.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata o varza frumoasa de frunzele verzi. Se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii groase cat degetul. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in apa clocotita cu putina sare, sa fiarba 10 minute. ##END STEP##
##STEP##
Se scot feliile pe o sita sa se scurga bine de apa. Se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura. ##END STEP##
##STEP##
Nu trebuie rumenite, se tin numai pana incep sa se ingalbeneasca. Se unge bine o forma cu unt, se asaza feliile de varza, iar printre ele se pune branza rasa. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna deasupra smantana in care s-a adaugat un praf de faina si unul de sare, se presara deasupra branza rasa amestecata cu pesmet. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor, la foc potrivit; se tine pana se rumeneste frumos deasupra. ##END STEP##
Mod de servire:
Varza cu branza la cuptor se serveste calda.