O alternativa la mancarea de dovlecei umpluti cu orez sau cu carne este umplutura de legume si franzela. Iata din ce se obtine:
Ingrediente:
- 6 dovlecei mijlocii,
- o felie de franzela,
- 2 cepe,
- o lingura de faina,
- un ou,
- o lingura de bulion sau 4 rosii,
- verdeata tocata,
- sare, piper,
- 2 linguri de untura sau ulei.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg dovlecei proaspeti de marime mijlocie. Se rad, se taie in doua si se scobesc. ##END STEP##
##STEP##
Miezul scos se toaca impreuna cu o felie de paine inmuiata si stoarsa si o ceapa prajita. ##END STEP##
##STEP##
Se pune un ou, sare, piper, faina si verdeata tocata. ##END STEP##
##STEP##
Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii, care se asaza intr-o cratita cu putina untura. Se rumenesc pe o parte si pe alta. ##END STEP##
##STEP##
Separat se face un sos de rosii: se prajeste ceapa tocata cu putina untura, se pune un varf de lingura de faina, se stinge cu apa, se adauga bulion si se tine sa dea cateva clocote. ##END STEP##
##STEP##
Se toana in cratita peste dovlecei si se da la cuptor o jumatate de ora, pana sunt dovleceii fragezi. ##END STEP##
Alternativa: Aceeasi mancare se poate pregati inlocuind untura cu ulei si oul cu o lingura de faina.