Afla cum se prepara napii cu smantana

Afla cum se prepara napii cu smantana

Pentru ca aceasta reteta sa fie una reusita, este necesar sa folosesti napi tineri, care sunt fragezi, dulci si gustosi.

Ingrediente:

- 1 kg napi,
- 2 linguri de unt,
- o lingurita de faina,
- o ceasca lapte,
- 2 linguri de smantana.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati. ##END STEP##

##STEP##

Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma mare cat o nuca. ##END STEP##

##STEP##

Se spala si se usuca intr-un servet. Se incalzeste unt intr-o cratita, se pun napii, se tin inabusiti circa 20 de minute, la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Se misca cratita, pentru a nu se lipi de fund. Se pune sare. ##END STEP##

##STEP##

Separat se face un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. ##END STEP##

##STEP##

Cand sosul a fiert, se adauga smantana, se toarna peste napi si se lasa sa mai fiarba inabusit, la foc mic, circa 20 de minute. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc cu friganele sau cu crochete.