Asemeni prazului si ceapa se prepara umpluta cu orez.
Ingrediente:
- 12 cepe mijlocii,
- 1/2 ceasca orez,
- 2 linguri de ulei,
- sare, piper,
- verdeata.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg cepe frumoase, de marime potrivita. ##END STEP##
##STEP##
Se scobesc miezurile si se pun sa fiarba un sfert de ora in apa cu sare. Se scurg. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga orezul si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Se tine cateva minute pe foc sa infloreasca orezul (incepe sa se umfle). ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper. ##END STEP##
##STEP##
Se umple ceapa. Se asaza intr-o cratita se da la cuptor sa fiarba putin, la foc potrivit. ##END STEP##
Similar se pot face umplute cu ciuperci.