Cum sa pastrezi usturoiul

Usturoiul e nelipsit din casele gospodinelor. Ofera intotdeauna un gust unic si o aroma de neuitat. Cum facem sa-l pastram pe termen lung, insa? Exista cateva metode de succes.

Cum sa pastrezi usturoiul:

- impleteste-l. Leaga usturoiul in funia clasica;

- tine-l in saci de plasa;

- pastreaza usturoiul in loc uscat si intunecat, la o temperatura precum cea a camerei;

- il poti pastra printre cartofi. Astfel, vei reduce umiditatea;

- marunteste usturoiul si pune-l intr-o tava la congelator. Dupa solidificare, introdu usturoiul intr-o punga si lasa-l la congelator. Cand vei avea nevoie de usturoi, scoti cubul si il adaugi in mancare;

- pune usturoiul la borcan si acoper-l cu ulei. E vairanta ideala pentru salate;

- coace usturoiul la cuptor circa trei sferturi de ora. Se mentine excelent si are o aroma speciala;

- deshidrateaza usturoiul. Taie-l felii si pune-l in deshidrator. Cand se inmoaie, e gata pentru orice mancare!

Citeste si: Cumperi usturoi chinezesc? Iata de ce nu trebuie s-o mai faci