Usturoiul e nelipsit din casele gospodinelor. Ofera intotdeauna un gust unic si o aroma de neuitat. Cum facem sa-l pastram pe termen lung, insa? Exista cateva metode de succes.
Cum sa pastrezi usturoiul:
- impleteste-l. Leaga usturoiul in funia clasica;
- tine-l in saci de plasa;
- pastreaza usturoiul in loc uscat si intunecat, la o temperatura precum cea a camerei;
- il poti pastra printre cartofi. Astfel, vei reduce umiditatea;
- marunteste usturoiul si pune-l intr-o tava la congelator. Dupa solidificare, introdu usturoiul intr-o punga si lasa-l la congelator. Cand vei avea nevoie de usturoi, scoti cubul si il adaugi in mancare;
- pune usturoiul la borcan si acoper-l cu ulei. E vairanta ideala pentru salate;
- coace usturoiul la cuptor circa trei sferturi de ora. Se mentine excelent si are o aroma speciala;
- deshidrateaza usturoiul. Taie-l felii si pune-l in deshidrator. Cand se inmoaie, e gata pentru orice mancare!
Citeste si: Cumperi usturoi chinezesc? Iata de ce nu trebuie s-o mai faci