Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.
Cum sa pastrezi verdeata proaspata mai mult timp:
- indeparteaza frunzele vestejite si tulpinile lezate;
- spala verdeata sub jet de apa rece;
- toarna 30 mililitri de apa intr-un pahar/borcan inalt;
- introdu verdeata in pahar/borcan(pentru fiecare top de verdeata, foloseste un alt recipient);
- acopera recipientul cu o punga de plastic;
- introdu verdeata la frigider;
- verifica la 2-3 zile nivelul apei din borcan. Adauga apa proaspata, cand e cazul(cand nivelul apei scade);
- poti folosi aceasdta metoda pentru orice verdeata, cu exceptia busuiocului, care isi pierde aroma intr-un mediu rece cum e frigiderul.
Citeste si: Cum sa congelezi VERDEATA