Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului cu 15-20%. Exista, insa, o metoda mai eficienta de pastrare a patrunjelului! Timp de o luna il vei putea folosi fara sa fii nevoit/a sa-l ingheti! Lesne de inteles ca verdeata nu isi va pierde mai deloc din beneficii!
Cum sa pastrezi patrunjelul verde timp de o luna. Ai nevoie de:
- o lingura de bicarbonat de sodiu;
- otet (pentru curatarea suprafetei de lucru)
- apa curata;
- un tocator;
- un pulverizator;
- un prosop curat;
- un prosop de bucatarie.
- un borcan cu inchidere ermetica.
Cum sa pastrezi patrunjelul verde timp de o luna. Ce trebuie sa faci:
- fa un amestec de bicarbonat de sodiu cu apa;
- spala in acest amestec patrunjelul(ai grija sa elimini orice impuritate);
- pune patrunjelul la scurs pe un prosop curat de bucatarie;
- amesteca putin otet cu putina apa intr-un pulverizator;
- curata tocatorul cu amestecul de otet;
- toaca patrunjelul la marimea dorita;
- spala un borcan cu inchidere ermetica si lasa-l la scurs;
- impatureste un prosop de hartie in 4;
- pune prosopul impaturit pe fundul borcanului;
- adauga patrunjelul in borcan si pune-i capacul;
- pastreaza patrunjelul in frigider(nu uita sa-l introduci intotdeauna in frigider, dupa utilizare). Patrunjelul rezista in jur de o luna!
Citeste si: Cum sa cultivi marar. Metoda pentru o recolta bogata