Ai mancat vreodata porumb fiert? Ne e greu sa credem ca nu! Daca iti place, afla ca il poti prepara cu usurinta acasa. Iese grozav si te costa mai putin decat daca l-ai cumpara de la vanzatorii ambulanti. Azi, iti prezentam o reteta rapida de pregatire a porumbului. Dureaza doar 10 minute!
Cum sa faci porumb fiert. Ai nevoie de:
- stiuleti de porumb(cati doresti);
- doua cratite( una pentru fierberea initiala a apei, cealalta pentru pregatirea porumbului);
- o lingura de zahar.
Cum sa faci porumb fiert. Pasi:
- pune apa la fiert intr-o cratita/alt vas metalic;
- curata stiuletii de panusi;
- rupe stiuletii mai mari in doua;
- introdu cateva panusi intr-o cratita(alta decat cea in care fierbi apa);
- pune stiuletii in cratita, peste panusi;
- adauga si deasupra porumbului cateva panusi;
- acopera porumbul cu apa deja fiarta;
- adauga zaharul si putin marar verde(daca vrei porumb mai aromat);
- muta cratita pe foc si pune-i capac;
- fierbe porumbul maximum un sfert de ora din momentul in care apa da in clocot. Daca porumbul e mai batran, lasa-l 10 minute in plus sa fiarba;
- scoate porubul pe o farfurie si sareaza-l dupa gust!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa fierbi PORUMBUL. Greseala pe care o fac multe gospodine