Cum sa faci porumb fiert. Gust minunat in doar 10 minute

Cum sa faci porumb fiert. Gust minunat in doar 10 minute

Ai mancat vreodata porumb fiert? Ne e greu sa credem ca nu! Daca iti place, afla ca il poti prepara cu usurinta acasa. Iese grozav si te costa mai putin decat daca l-ai cumpara de la vanzatorii ambulanti. Azi, iti prezentam o reteta rapida de pregatire a porumbului. Dureaza doar 10 minute!

Cum sa faci porumb fiert. Ai nevoie de:

- stiuleti de porumb(cati doresti);

- doua cratite( una pentru fierberea initiala a apei, cealalta pentru pregatirea porumbului);

- o lingura de zahar.

Cum sa faci porumb fiert. Pasi:

- pune apa la fiert intr-o cratita/alt vas metalic;

- curata stiuletii de panusi;

- rupe stiuletii mai mari in doua;

- introdu cateva panusi intr-o cratita(alta decat cea in care fierbi apa);

- pune stiuletii in cratita, peste panusi;

- adauga si deasupra porumbului cateva panusi;

- acopera porumbul cu apa deja fiarta;

- adauga zaharul si putin marar verde(daca vrei porumb mai aromat);

- muta cratita pe foc si pune-i capac;

- fierbe porumbul maximum un sfert de ora din momentul in care apa da in clocot. Daca porumbul e mai batran, lasa-l 10 minute in plus sa fiarba;

- scoate porubul pe o farfurie si sareaza-l dupa gust!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa fierbi PORUMBUL. Greseala pe care o fac multe gospodine