Cum sa conservi rosiile. Reteta cu ceapa

Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre toate retetele de conservare, ne-am oprit azi asupra uneia care implica folosirea cepei, dar nu si a usturoiului sau a verdeturilor.

Rosii conservate cu ceapa. Ingrediente:

- 5 kilograme de rosii;

- un kilogram de ceapa;

- boabe de piper negru;

- boabe de ienibahar;

Rosii conservate cu ceapa. Ingrediente pentru un litru de marinada:

- o lingura de sare grunjoasa;

- 4 linguri de zahar;

- 70 mililitri de otet de 9 %.

Rosii conservate cu ceapa. Mod de preparare:

- spala rosiile;

- lasa rosiile la scurs;

- taie ceapa in forma de rondele cu grosime de 4-5 mm;

- pune boabele de piper si de ienibahar in borcanele curate si uscate(cateva boabe pe fundul fiecarui borcan);

- umple borcanele cu rosii si ceapa, in straturi;

- adauga apa cloclotita(sa acopere legumele);

- pune capace sterilizate borcanelor, dar fara sa le strangi;

- lasa borcanele pe masa pentru 20 minute;

- scurge din borcane intr-o cratita;

- adauga sare si zahar ( in functie de volum) si amesteca;

- adu marinada in punctul de fierbere;

- adauga otetul. Dupa ce marinada a dat din nou in clocot, umple borcanele cu ea;

- inchide borcanele ermetic;

- intoarce borcanele cu fundul in sus si lasa-le la racit sub o haian groasa/patura;

- muta borcanele in locul de depozitare(camara, beci, pivnita etc).

Citeste si: Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet