Iti place porumbul peste masura? L-ai consuma cu mare placere si pe timp de iarna? Daca da, atunci trebuie sa inveti cum sa conservi porumbul. Te ajutam cu o reteta foarte simpla. Vei manca porumb suculent si dulce toata iarna!
Cum sa conservi porumbul. Ai nevoie de:
- 4 borcane de 500 mililitri;
- 5 stiuleti de porumb mari;
- 2 lingurite de sare;
- o lingurita de zahar;
- o lingurita de otet de 9 %.
Cum sa conservi porumbul. Ce trebuie sa faci:
- curata porumbul de panusi si matase;
- rupe stiuletii in jumatati;
- muta porumbul intr-o cratita cu apa;
- adauga o lingura de sare si una de zahar in apa si pune porumbul la fiert pentru 10-15 minute;
- scoate stiuletii din apa cu grija si lasa-i la racit;
- curata boabele de pe stiuleti(dezghiocare);
- umple borcanele cu boabe de porumb;
- adauga cate 2 lingurite de sare si o lingurita de zahar in fiecare borcan;
- toarna cate o lingurita de otet in fiecare borcan;
- umple borcanele cu apa rece si inchide-le ermetic cu capacele;
- transfera borcanele intr-o cratita tapetata cu un prosop de bucatarie;
- toarna apa rece in cratita pana sunt acoperite borcanele;
- pune o farfurie deasupra borcanelor;
- muta cratita pe foc si adu apa in punctul de fierbere. De la acest moment, sterilizeaza conservele pentru 10 minute;
- da cratita jos de pe foc si varsa jumatate din cantitatea de apa din ea. Lasa borcanele in restul de apa, sub capac, pana a doua zi;
- muta porumbul conservat in locul de depozitare(camara, beci, pivnita).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa fierbi PORUMBUL. Greseala pe care o fac multe gospodine