Cartofi dulci cu parmezan la cuptor - o reteta pe care suntem siguri ca nu o prepari in fiecare zi. Asta pentru ca, in Romania, cartofii dulci nu sunt foarte cunoscuti. Un alt element important ar fi pretul: cartofii dulci sunt si de 6 ori mai scumpi in hipermarketurile romanesti decat fratii lor albi sau rosii. Totusi, ar fi bine sa nu te uiti la bani: cartofii dulci sunt foarte sanatosi: previn diabetul si lupta impotriva cancerului!
Ingrediente:
- 2 cartofi dulci;
- 2 lingurite de usturoi pisat;
- o lingura de ulei de masline;
- 2 linguri de unt topit;
- 4 linguri cu parmezan ras;
- patrunjel uscat;
- sare, dupa gust.
Mod de preparare(aproximativ jumatate de ora):
- incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
- curata cartofii.
- taie cartofii in cuburi de circa trei centimetri.
- pune usturoiul, uleiul, untul, sarea si parmezanul intr-o punga resigilabila si amesteca bine.
- adauga cartofii in punga si scutur-o bine pana cand amestecul de condimente acopera cartofii.
- asaza folie de aluminiu pe o tava intinsa si unge cu putin ulei.
- pune cartofii in tava, intr-un singur strat uniform.
- baga tava la cuptor si las-o pentru circa 20 minute.
- serveste cartofii calzi si presara deasupra patrunjel uscat.
Spor la gatit si pofta buna!