Gogosari murati in otet

Gogosarii murati in otet sunt printre cele mai apreciate conserve de iarna.

Acestia se pun la borcan simpli sau impreuna cu alte muraturi, dupa preferinta. Noi va propunem o reteta de gogosari in otet cu mirodenii, fara alte ingrediente.

Ingrediente:

- gogosari
- sare
- otet
- zahar
- foi de dafin
- boabe de mustar sau frunze de visin.

Ustensile:

- borcane de sticla
- vas de fiert
- scandurele
- hartie pergament sau celofan.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg gogosari frumosi, nevatamati si proaspeti. ##END STEP##

##STEP##

Se spala si se lasa pe un servet sa se zvante, sau se sterg cu o carpa moale. Se inteapa fiecare cu un ac, de 2 - 3 ori. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza in borcane. ##END STEP##

##STEP##

Se fierbe otetul, adaugand la fiecare litru 60 g de sare, doua linguri de zahar, o foaie de dafin. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-a racorit bine, se toarna peste gogosari, punand deasupra cateva boabe de mustar sau frunze de visin, ca sa nu se inmoaie. Se pun apoi crucis doua scandurele mici, care trebuie sa tina gogosarii in otet. ##END STEP##

Se leaga cu hartie pergament, in caz ca nu detineti borcane de sticla care sa se inchide etans si se tin la camara pana se mureaza.