Pentru aceasta reteta se folosesc de preferinta cartofi chifle.
Budinca de cartofi este delicioasa si cremoasa, mai ales daca adaugati si un galbenus la combinatie.
Ingrediente:
- un kg cartofi,
- 2 cesti lapte,
- o lingura de unt,
- o ceasca de smantana,
- sare
- optional: un galbenus de ou
Mod de preparare:
##STEP##
Se spala cartofii si se pun la fiert cu apa rece. Se adauga putina sare. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba circa 20 de minute, pana incep sa se inmoaie. ##END STEP##
##STEP##
Intr-o alta cratita cu fund gros se pune sa fiarba laptele. ##END STEP##
##STEP##
Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun in laptele clocotit, cu o lingura de unt. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa mai fiarba la foc mic un sfert de ora. ##END STEP##
##STEP##
Laptele trebuie sa fie bine scazut. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga smantana cu ou, miscand cratita, ca sa cuprinda cartofii si se mai tin pe foc cateva minute. ##END STEP##
Mod de servire:
Cartofii cu smantana se servesc fierbinti.