Retete pentru Revelion: Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic

Retete pentru Revelion: Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic

Astepti invitati speciali la masa de Revelion de anul acesta? Alerta :) Va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, insa te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, un desert iesit din comun: parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic!

Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic. Ingrediente pentru parfait(6 portii):

- 200 g de ciocolata alba;

- 300 ml de smantana pentru frisca (minim 30% grasime);- 3 galbenusuri;

- 2 linguri de zahar pudra;

- o lingurita de extract de vanilie/esenta de vanilie;

- o lingurita de gelatina/o foaie de gelatina;

Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic. Ingrediente pentru decor:

- 150 g de zmeura proaspata/ congelata, dezghetata;

- 50 g de fistic maruntit;
- 2 linguri de zahar pudra (pentru zmeura, optional);

Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic. Mod de preparare:

- rupe cicolata in bucatele mai mic;

- topeste cicolata la bain-marie (pe aburi). Amesteca constant pana devine complet lichida;

- lasa ciocolata la racit;

- hidrateaza gelatina. Daca folosesti gelatina pudra, pune-o intr-o lingura de apa rece si las-o sa se umfle circa 5 minute. Daca folosesti o foaie de gelatina, inmoaie-o in apa rece pana devine moale;

- invalzeste usor gelatina, dupa hidratare, pana la dizolvarea completa;

- bate galbenusurile cu zaharul pudra si extractul de vanilie intr-un castron pana devin cremoase si deschise la culoare;

- incorporeaza ciocolata alba topita in amestecul de galbenusuri, amestecand usor;

- adauga gelatina topita si amesteca bine;

- bate smantana pentru frisca pana obtii o consistenta pufoasa (nu prea tare) si incorporeaz-o treptat in amestecul de ciocolata alba, folosind o spatula;

- pune in pahare transparente un strat de zmeura;

- adauga un strat de crema de ciocolata alba;

- presara deasupra putin fistic maruntit;

- repeta straturile pana umpli paharele, avand grija sa termini cu crema de ciocolata alba.

- introdu paharele la frigider pentru cel putin 3 ore. Crema se va intari;
- scoate parfait-ul din ifrigder si decoreaza fiecare pahar cu cu zmeura proaspata, fistic maruntit si fulgi de ciocolata alba.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci parfait cu iaurt