Cand mierea se zahariseste, multi se grabesc sa scape de ea. O greseala! Mierea zaharisita nu devine toxica, nu se altereaza! O poti consuma in stare cristalizata fara probleme. Nu s-au schimbat proprietatile sale, ci doar aspectul. De cele mai multe ori, zaharisirea este accelerata din cauza modului in care o pastrezi(fara capac sau folosind o lingurita uda). Daca umezeala patrunde in borcan, cristalizarea se produce mai repede.
Sa vedem, asadar, cum trebuie sa rezolvi problema, daca , bineinteles , te deranjeaza aspectul mierii. Cum sa inversezi procesul de zaharisire(cristalizare) a mierii:
- strange bine capacul borcanului cu miere;
- pune borcanul intr-un vas(sa fie suficient de adanc incat sa poti scufunda borcanul in el);
- pune vasul in chiuveta si umple-l cu apa calda(pana sus)
- tine borcanul in interiorul vasului pana cand apa din vas ajunge la temperatura camerei(cam o ora dureaza).
- mierea se decristalizeaza(se desface, cum se spune in popor), capatand consistenta si culoarea initiala;
- daca mierea e prea zaharisita, va fi cazul sa repeti procedeul cu apa calda.
Citeste si: Cum sa recunosti MIEREA AUTENTICA