Mierea este un aliment gustos si sanatos, care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie! Te sfatuim sa cauti doar miere naturala, cea care are cu adevarat proprietati uimitoare pentru organism. Mai trebui sa stii ca, cu cat mierea e mai naturala, cu atat se zahariseste(cristalizeaza) mai repede.
Cand mierea se zahariseste, multi se grabesc sa scape de ea. O greseala! Mierea zaharisita nu devine toxica, nu se altereaza! O poti consuma in stare cristalizata fara probleme. Nu s-au schimbat proprietatile sale, ci doar aspectul. De cele mai multe ori, zaharisirea este accelerata din cauza modului in care o pastrezi(fara capac sau folosind o lingurita uda). Daca umezeala patrunde in borcan, cristalizarea se produce mai repede.
Sa vedem, asadar, cum trebuie sa rezolvi problema, daca , bineinteles , te deranjeaza aspectul mierii. Cum sa inversezi procesul de zaharisire(cristalizare) a mierii:
- strange bine capacul borcanului cu miere;
- pune borcanul intr-un vas(sa fie suficient de adanc incat sa poti scufunda borcanul in el);
- pune vasul in chiuveta si umple-l cu apa calda(pana sus)
- tine borcanul in interiorul vasului pana cand apa din vas ajunge la temperatura camerei(cam o ora dureaza).
- mierea se decristalizeaza(se desface, cum se spune in popor), capatand consistenta si culoarea initiala;
- daca mierea e prea zaharisita, va fi cazul sa repeti procedeul cu apa calda.
Citeste si: Cum sa recunosti MIEREA AUTENTICA