Iti plac piersicile? Atunci, cu siguranta, iti place si inghetata de piersici. O gasesti in comert in aproape orice magazin. Ce ai zice, insa, daca ai invata sa o faci acasa, cu ingrediente sigure si sanatoase?Gasesti, mai jos, reteta noastra.
Inghetata de piersici facuta cu masina. Ingrediente pentru aproximativ 700 grame de inghetata:
- 400 grame de piersici curatate de coaja si de samburi;
- 130 mililitri de smantana naturala pentru frisca (grasime 30%);
- 125 grame de zahar;
- 60 mililitri de lapte integral de vaca;
- o lingura lichior amaretto.
Mod de preparare:
- baga la congelator cuva masinii de inghetata, cu 12 ore inainte de a incepe sa prepari inghetata
- taie piersicile cubulete si pune-le intr-un vas adanc si inalt;
- adauga zaharul si paseaza piersicile pana cand obtii un piure fin.
-baga piureul de piersici in frigider pentru 2 ore.
- scoate piureul din frigider si amesteca-l cu laptele si smantana lichida pentru frisca.
- scoate cuva din congelator, monteaza-o si actioneaza masina.
- toarna treptat compozitia inghetatei de piersici in cuva, adauga lichiorul amaretto si lasa masina sa prepare inghetata. In 45-50 minute, va fi gata.
- opreste masina, dupa ce inghetata devine cremoasa;
- muta inghetata intr-un vas metalic pe care-l vei introduce la congelator pentru aproximativ 3 ore.
- scoate inghetata din congelator cu 10 minute inainte de a o servi
- o poti servi simpla sau cu biscuiti amaretti.
Inghetata de piersici facuta fara masina:
- cu 5 ore inainte de a incepe prepararea inghetatei, introdu un vas metalic(craticioara sau forma de chec);
- pune compozitia inghetatei in vasul rece;
- acopera vasul cu folie de aluminiu/plastic si introdu-l in congelator;
- dupa jumatate de ora, scoate vasul din congelator si mixeaza inghetata, la viteza medie, in jur de 3 minute. Mixarea regulata va impiedica formarea cristalelor de gheata.
- repeta mixarea din 30 in 30 minute pana cand inghetata devine cremoasa ( cam in 5 ore)