Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa, insa poate contine si lapte sau lichioruri alcoolice. Denumirea preparatului provine de la cuvantul arab sherbet, cu radacini indo-europene.
Nu e clara diferenta dintre serbet si sorbet, daca o exista una. Unii specialisti spun ca un sorbet e facut doar din suc, apa si uneori alcool. Cand adaugam si lapte ar deveni serbet. Altii spun ca e sorbet si daca are lapte. Sigur, in magazine regasim si varianta de serbet care nu e deloc rece si nici nu seamana cu inghetata, fiind un produs pe baza de zahar, mult zahar.
Ei, gata cu atata confuzie! Cert e ca , azi, iti prezentam o reteta simpla de SORBET:
Ingrediente:
- o cana de suc 100% natural(la alegere);
- 2 cani de gheata;
- o cana sare;
- o cana de apa.
Mod de preparare:
1. Toarna sucul intr-o punguta ermetica si trage-i fermoarul(preferabil e sa racesti putin sucul inainte de folosire);
2. Intr-o alta punga ermetica mai mare, toarna 2 cani de gheata;
3. Peste gheata adauga o cana de apa si una de sare;
4. Pune punga cu suc(fara sa o deschizi) in interiorul pungii mari;
5. Ermetizeaza punga mare si agit-o vreme de 5 minute. Ca sa nu iti inghete palmele, dar si pentru a nu topi gheata foloseste manusi de bucatarie;
6. Scoate punga cu suc, desfa-o si...gata sorbetul! Pune minunatia intr-un castron si savureaza gustul alaturi de cei dragi. Nu ezita sa incerci diverse sucuri naturale!