Cum sa prepari gutui la cuptor cu miere

Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma aparte pot fi consumate atat in stare naturala, cat si pregatite la cuptor. Astazi, ne-am gandit sa iti prezentam reteta pentru gutui la cuptor cu miere!

Ingrediente:

- 4 gutui;

- 100 g de unt;

- o cana de zahar;

- 3 linguri de miere;

- o cana cu miez de nuca macinat;

- scortisoara

- un pliculet de zahar vanilat.

Mod de preparare:

- taie gutuile in sferturi.

- curata gutuile de seminte si de coaja.

- taie gutuile felii, dar nu foarte groase.

- unge o tava cu unt si asaza feliile de gutui.

- presara gutuile cu zahar, nuca macinata, scortisoara si zahar vanilat.

- introdu tava la cuptor.

- dizolva mierea in patru linguri de apa calduta si adaug-o treptat peste gutui.

- lasa amestecul la cuptor, la foc potrivit, pana cand gutuile se inmoaie.

Spor la treaba si pofta buna!