Cum sa prepari CORNULETE cu SMANTANA

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne este greu sa credem ca nu ai mancat in copilarie, de la mama sau de la bunica! Daca te-au cuprins amintirile si mai ales poftele, nu mai sta pe ganduri! Apuca-te de treaba! Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 250 grame unt proaspat ( untul poate fi inlocuit cu untura);

- 250 ml de smantana;

- 500 grame de faina;

- marmelada, gem sau nuca;

- praf de sare;

- zahar pudra.

Mod de preparare:

- amesteca ingredientele si se framanta bine aluatul.

- intinde aluatul pentru cornulete cu smantana in forma patrata si strange-l, aducand partile laterale pana la mijloc, ca un servet.

- se pune aluatul la rece pentru 60 minute.

- intinde aluatul si strange-l din nou, dupa procedura de mai sus. Pune-l iar la rece.

- intinde aluatul subtire, ca o muchie de cutit, taie-l fasii, apoi carouri , iar carourile taie-le in triunghiuri.

- unge fiecare triunghi cu marmelada sau umple-l cu nuci. Apoi, suceste triunghiurile in forma de cornulete.

- pune cornuletele la copt cin jur de 20 minute, pana ce se rumenesc pe margini.

- da cornuletele cu zahar pudra si se serveste-le langa cu lapte sau cu ceai.

Pofta buna!