Cum sa pregatesti piersici coapte cu vanilie si mirodenii

Cum sa pregatesti piersici coapte cu vanilie si mirodenii

Piersicile coapte cu vanilie si mirodenii sunt extraordinare, indiferent la ce ora a zilei alegi sa le consumi. De asemenea, se fac simplu si rapid. Asa ca, oricat ai fi de ocupata, poti gati aceasta minunatie.

Ingrediente:

- 4 piersici tari, dar coapte;

- 4 linguri de miere;

- sirop de piersici pentru stropit;

- un baton de scortisoara;

- un baton de vanilie;

- o lingura de smantana.

Mod de preparare:

- taie piersicile in doua, scoate-le samburii, si apoi taie jumatatile in doua.

- pune feliile de piersici intr-o tava, intr-un singur strat.

- presara mirodeniile si vanilia peste piersici, apoi stropeste-le cu mierea si siropul de piersici.

- baga tava la cuptorul preincalzit la 190 grade si las-o circa 25 minute, pana ce piersicile se caramelizeaza usor pe margini.

- scoate acum tava din cuptor, lasa piersicile sa se raceasca dupa care serveste-le cu o lingura de smantana.

Pofta buna!