Piersicile coapte cu vanilie si mirodenii sunt extraordinare, indiferent la ce ora a zilei alegi sa le consumi. De asemenea, se fac simplu si rapid. Asa ca, oricat ai fi de ocupata, poti gati aceasta minunatie.
Ingrediente:
- 4 piersici tari, dar coapte;
- 4 linguri de miere;
- sirop de piersici pentru stropit;
- un baton de scortisoara;
- un baton de vanilie;
- o lingura de smantana.
Mod de preparare:
- taie piersicile in doua, scoate-le samburii, si apoi taie jumatatile in doua.
- pune feliile de piersici intr-o tava, intr-un singur strat.
- presara mirodeniile si vanilia peste piersici, apoi stropeste-le cu mierea si siropul de piersici.
- baga tava la cuptorul preincalzit la 190 grade si las-o circa 25 minute, pana ce piersicile se caramelizeaza usor pe margini.
- scoate acum tava din cuptor, lasa piersicile sa se raceasca dupa care serveste-le cu o lingura de smantana.
Pofta buna!