Cum sa pregatesti capsuni scufundate in ciocolata

Ai invitati de seama la masa? In acest caz, trebuie sa-i surprinzi cu preparate fabuloase. Ce-ai zice de un desert aparte, care-ti va impresiona si cel mai mofturos invitat? Daca esti de acord, sa incepem! Vei descoperi in cele ce urmeaza o reteta simpla, dar delicioasa, pentru capsuni scufundate in ciocolata!

Capsuni scufundate in ciocolata. Ingrediente:

- 500 g de capsuni proaspete (spalate si uscate bine);

- 200 g de ciocolata neagra, cu lapte sau alba (dupa preferinta);

- o lingurita de ulei de cocos (optional, pentru un luciu frumos);

- decoruri optionale: nuca maruntita, alune, fulgi de cocos, bombonele colorate, ciocolata alba pentru decor.

Capsuni scufundate in ciocolata. Mod de preparare:

- alege capsuni sanatoase, spalate si uscate complet. Este important sa nu fie ude, pentru ca ciocolata sa prinda bine.

- rupe ciocolata in bucati mici si pune-o intr-un castron termorezistent.

- topeste ciocolata la bain-marie (adauga castronul deasupra unui vas cu apa fierbinte, fara ca baza castronului sa atinga apa) sau in cuptorul cu microunde, in reprize de 20-30 de secunde, amestecand intre reprize.

- daca vrei, adauga o lingurita de ulei de cocos pentru un strat mai fin si lucios.

- scufundarea capsunilor. Tine capsuna de codita si scufund-o in ciocolata topita, rotind-o pentru a o acoperi uniform.

- scoate capsuna si scutura usor excesul de ciocolata.

- adaugarea decorului (optional). Inainte ca ciocolata sa se intareasca, presara decorurile dorite pe capsuni sau picteaza cu ciocolata alba topita.

- pune capsunile pe o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon.

- introdu tava la frigider pentru 15-20 de minute, pana cand ciocolata se intareste.

- scoate capsunile din frigider si serveste-le imediat sau pastreaza-le la frigider pana la servire.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci TORT de CAPSUNI