Cum sa faci TORT de CAPSUNI

Orice prajitura pe baza de capsuni este minunata. Cu atat mai mult un tort care iti poate intregi o masa festiva, alaturi de familie si de prieteni. Acest tort  e delicios, cu un gust fin dulce-acrisor si se prepara relativ repede, in aproximativ o ora, ora si jumatate(in functie de priceperea celui care-l prepara).

Ingrediente pentru un tort de 8 portii:

- 800 grame de capsuni(proaspete sau congelate);

- 6 oua mari;

- 6 linguri de faina;

- 8 linguri de zahar;

- un plic de zahar vanilat;

- un plic de praf de copt;

- 500 mililitri de frisca;

- un plic de glazura rosie sau transparenta.

Mod de preparare:

- freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar.

- adauga albusurile batute spuma. faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie.

- adauga zaharul vanilat.

- amesteca totul foarte bine si apoi toarna compozitia in forma de tort.

- pune  la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru jumatate de ora.

- dupa ce blatul se raceste, i se taie un capac, se da capacul la o parte si se scobeste miezul.

- amesteca 400 grame de capsuni taiate marunt  cu jumatate din cantitatea de frisca (bate frisca inainte pana obtii o pasta cremoasa, batoasa), cu miezul scobit si cu o lingura de zahar. Cu aceasta compozitie vei umple blatul.

- apoi, pune capacul si orneaza tortul cu frisca cu frisca.

- pune deasupra restul de 400 gr de capsuni taiate in jumatati.

- pune plicul de glazura cu o lingura de zahar si o cana de apa intr-un ibric. Urmeaza instructiunile de pe plic, amesteca bine cu telul si tine pe foc 1 min. 

- toarna glazura deasupra tortului, din mijloc, pentru ca se va intinde singura catre extremitati.

- tine tortul la frigider minimum 2 ore.

Pofta buna!