Cum sa faci puff- puff, gogosele nigeriene

Cum sa faci puff- puff, gogosele nigeriene

Vrei sa pregatesti un desert simplu, dar, in egala masura, aparte? Noi avem solutia! Iti prezentam puff-puff, un desert nigerian delicios, asemanator cu gogosile, dar cu o textura usor aerata si un gust usor dulce.

Puff-puff. Ingrediente:

- 2 cani de faina;

- o jumatate de cana de zahar;

- o lingurita de drojdie uscata;

- o cana de apa calda;

- o jumatate de lingurita de sare;

- o jumatate de lingurita de nucsoara (optional, pentru aroma);

- ulei pentru prajit.

Puff-puff. Mod de preparare:

- intr-un castronel, dizolva drojdia in apa calda impreuna cu o lingurita de zahar.

- lasa drojdia sa se odihneasca 10 minute pana devine spumoasa.

- intrpun castron mare, amesteca faina, zaharul, sarea si nucsoara.

- adauga treptat amestecul de drojdie si amesteca bine pana obtii un aluat omogen, usor lipicios.

- lasa aluatul la racit. Acopera castronul cu un prosop curat si lasa-l la loc cald timp de o ora, pana cand isi dubleaza volumul.

- incinge uleiul intr-o cratita adanca (aproximativ 180 grade Celsius).

- cu o lingura sau cu mana, ia bucati mici de aluat si pune-le in uleiul incins.

- gateste gogoselele nigeriene pana devin aurii. Prajeste-le cateva minute, intorcandu-le ocazional, pana devin aurii si crocante la exterior.

- scoate puff-puff-urile pe un servetel de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.

- aceste gogosele se pot savura simple sau pudrate cu zahar, miere ori chiar ciocolata topita.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Gogosi din aluat pripit

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Urmeaza ziua de nastere a copilului tau? In acest caz, sigur te gandesti la o surpriza de...
Vrei sa pregatesti un desert simplu, dar, in egala masura, aparte? Noi avem solutia! Iti prezentam puff-puff,...
Ai invitati de seama la masa? In acest caz, trebuie sa-i surprinzi cu preparate fabuloase. Ce-ai zice...