Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla si rapida pe baza de mere si crema de vanilie. Este vorba despre prajitura Uraganul. Nici chiar cel mai mofturos membru al familiei / invitat nu va putea refuza o asemenea minunatie!
Prajitura Uraganul. Ingrediente pentru crema:
- un ou;
- 50 grame de zahar (2 linguri);
- 15 grame de amidon de porumb (5 lingurite);
- 250 mililitri de lapte (un pahar);
- o lingurita de extract de vanilie / un plic de zahar vanilat.
Prajitura Uraganul. Ingrediente pentru aluat:
- 2 oua;
- 100 grame de zahar (o jumatate de pahar);
- un praf de sare;
- 100 mililitri de lapte (o jumatate de pahar);
- 200 grame de faina;
- 13 grame de praf de copt;
- o lingurita de extract de vanilie / un plic de zahar vanilat;
- 2 mere;
- 2 linguri de suc de lamaie.
Prajitura Uraganul. Ingrediente pentru decor:
- zahar pudra.
Prajitura Uraganul. Mod de preparare:
- ocupa-te de crema. Pune oul, zaharul si amidonul de porumb intr-o cratita mica, dar cu fundul gros.
- amesteca ingredientele pana la omogenizare.
- adauga laptele in mod treptat si amesteca.
- incalzeste crema pe foc moderat, amestecand fara oprire. Cand apar primele bule de clocotire pe suprafata ei, da focul la mic si mai fierbe amestecul pentru 2 minute. Crema se va ingrosa.
- da crema la o parte de pe foc.
- adauga extractul de vanilie/ zaharul vanilat in crema si amesteca.
- lasa crema sa se raceasca. AMesteca in ea in acest timp, pentru a evita uscarea suprafetei.
- curata merele de coaja si elimina cotoarele.
- taie merele in feliute.
- stropeste feliile de mar cu putin suc de lamaie. Astfel, vei evita oxidarea.
- pregateste aluatul. Batei ouale, zaharul tos, zaharul vanilat si un praf de sare cu mixerul la viteza mare, pentru circa 8 minute. Amestecul va deveni pufos, albicios si voluminos.
- adauga laptele. Amesteca folosind mixerul pornit la viteza mica.
- adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati tot cu mierul la viteza mica.
- adauga merele si amesteca folosind o spatula.
- tapeteaza tava cu hartie de copt, unsa cu ulei rafinat de floarea-soarelui.
- muta aluatul in tava si raspandeste-l uniform.
- transfera crema de vanilie intr-un pos. Aplic-o sub forma de spirala pe suprafata aluatului, incepand din mijlocul tavii.
- coace prajitura o jumatate de ora in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius.
- lasa prajitura sa se raceasca un sfert de ora, apoi scoate-o din tava si las-o sa se raceasca de tot.
- presara prajitura cu zahar pudra(optional)se va raci complet.
- portioneaza si serveste prajitura!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci tort cu crema de caramel. Dureaza o jumatate de ora