Cum sa faci DULCEATA de PERE, CAISE si ALUNE

Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala si simplu de pus in practica. Ne referim la dulceata de pere, caise si alune.

Ingrediente:

- 700 g de caise fara samburi;

- 300 g de pere fara coaja;

- 100 g de alune crocante;

- 350 g de zahar;

- un plic de gelatina.

Mod de preparare:

- taie caisele in doua si pune-le intr-o oala.

- adauga pere si alunele pasate plus zaharul.

- pune oala pe foc si lasa amestecul sa dea in clocot de cateva ori. Amesteca fara oprire.

- ia oala de pe foc si pune dulceata in borcane pe baza de capace cu filet.

- dupa ce ai pus capacele, intoarce borcanele cu fundul in sus pentru a fi sigur ca nu au luat aer.

- pastreaza dulceata in camara.

Spor la treaba!